Російському льотчику, який бомбив Харківську телевежу, ухвалили вирок

Читать на русском
Пілота рф, який бомбив телевежу в Харкові, засудили до 12 років. У березні минулого року він скинув вісім авіаційних бомб.
телевежа

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини російського військового, який брав участь у обстрілі Харкова.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у Telegram 3 березня.

Звірства у Бучі: скільки причетних до злочинів військових рф вже ідентифікувалиВстановлено особи понад 90 російських військових, причетних до злочинів у Бучі на Київщині.

«Зловмисником є заступник командира військової частини 6-ї армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони західного військового округу зс рф. 6 березня минулого року він на російському бойовому літаку перетнув державний кордон України і здійснив бомбардування радіотелевізійної станції у Харкові», – йдеться у повідомленні.

Російський військовий під час проведення повітряної атаки застосував вісім авіаційних бомб ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тонни у тротиловому еквіваленті.

Бійці ЗСУ збили літак із льотчиком одразу після того, як він скинув бомби. Його після катапультування та приземлення одразу затримали.

На підставі доказів, зібраних слідчими СБУ, суд визнав його винним за статтею Порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК України).

Тепер найближчі 12 років льотчик рф проведе у в'язниці.

Нагадаємо, суд ухвалив вирок чотирьом колаборантам, які наводили вогонь на школи та лікарні.

Також було встановлено особу військового рф, який наказав обстріляти лікарню в Тростянці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: