СБУ викрила майже 30 «депутатів народної ради ЛНР». Їм оголосили про підозру

Читать на русском
Служба безпеки України викрила та повідомила про підозру 27 так званим депутатам народної ради ЛНР.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила та повідомила про підозру 27 так званим депутатам народної ради ЛНР.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Відомо, що повідомили про підозру 27 «депутатам народної ради ЛНР». У вересні 2022 року саме вони проголосували за так званий закон про референдум щодо входження до складу росії на правах суб’єкта рф. Після цього зрадники публічно закликали місцевих жителів до участі у фейковому плебісциті.

Зокрема, у колабораційній діяльності підозрюється «депутат» декількох скликань, який одночасно є очільником створеної агресором «федерації профспілок лнр». За вказівкою Москви він зобов’язував голів профспілкових організацій агітувати робітників місцевих підприємств за підтримку «приєднання» регіону до складу рф.

Ще одна зловмисниця координувала роботу незаконних «виборчкомів» у захоплених містах Антрацитівського району Луганської області.

Наразі фігурантам слідчі повідомили про підозру за статтями про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність.

Станом на 4 березня СБУ встановила особи вже понад 90 організаторів «референдуму» в Луганській області.

Раніше повідомляли, що Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази вини російського військового, який брав участь у обстрілі Харкова.

Також писали, що Служба безпеки зібрала беззастережні докази провини 41 депутата Державної думи росії, які голосували за визнання «Л/ДНР», чим сприяли реалізації плану кремля щодо захоплення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: