Голосували за визнання «Л/ДНР»: СБУ зібрала докази вини десятків депутатів Держдуми рф

Читать на русском
За матеріалами СБУ до суду передано справи проти 41 депутата Держдуми рф, які голосували за визнання Л/ДНР.

Служба безпеки зібрала беззастережні докази провини 41 депутата Державної думи росії, які голосували за визнання «Л/ДНР», чим сприяли реалізації плану кремля щодо захоплення України.

Про це повідомила у четвер, 2 березня, пресслужба відомства.

У держдумі рф пригрозили «страшною війною» через постачання зброї УкраїніПостачання Україні наступального озброєння призведе до «глобальної катастрофи», а рішення Євросоюзу та США про військову допомогу ЗСУ нібито «ведуть світ до страшної війни» та «зовсім інших бойових дій».

Як повідомляється, 15 лютого 2022 року ці депутати Держдуми підтримали постанову про звернення до президента росії з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Через тиждень вони проголосували за ратифікацію «договору про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу» між рф і «Л/ДНР». Тим самим вони сприяли реалізації кремлівського плану щодо захоплення України.

СБУ повідомили російським депутатам про підозру в зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України та направила до суду обвинувальні акти.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру депутату держдуми рф, який командував кадировцями в Маріуполі.

До цього в Україні до 15 років засудили депутата держдуми росії, який також голосував за визнання «Л/ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: