Енергосистема України працює без дефіциту вже 20 днів поспіль

Читать на русском
Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 20 днів поспіль і наразі не прогнозується.

Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 20 днів поспіль і наразі не прогнозується. Ліміти для областей не виділяли.

Про це повідомляє «Укренерго» у п'ятницю, 3 березня.

«Найгірше позаду»: Кудрицький заявив, що рф не зможе завдати більшої шкоди енергосистемі УкраїниГлава Укренерго заявив, що енергосистема вже пережила найважчі наслідки російських обстрілів і гірше не буде.

Споживання електроенергії в країні сьогодні на рівні звичайного робочого дня та повністю забезпечується українською генерацією та несуттєвим імпортом. Нині працюють усі види електростанцій. А обсяг доступних потужностей генерації сприяє підвищенню її операційної безпеки.

«Укренерго» не запроваджувало жодних мережевих обмежень. Але вони можливі при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання. При цьому в Донецькій області є проблеми з електропостачанням через російські обстріли та пошкодження в мережах обленерго.

Зараз енергетики продовжують ремонтні роботи на всіх об'єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних і дронових атак росіян. Це необхідно для збільшення доступної потужності в енергосистемі, підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів.

Нагадаємо, у Кабміні заявили, що українці взимку виграли битву не лише за тепло, а й за світло.

В «Укренерго» розповіли, коли знову можуть запровадити відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: