Загроза для енергосистеми зберігається, але робота заради неї триває – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський подякував усім, хто попри загрози і небезпеки робить усе можливе, щоб у прифронтових районах України, у містах і громадах, які зазнають російських ударів, зберігалося нормальне життя.

Ця зима була дуже складною, але Україна була забезпечена енергією й теплом. Робота заради енергетичної системи триває й далі, адже загроза для неї зберігається. Вже йде підготовка до наступного сезону.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«В енергетичній нараді взяли участь усі, від кого залежить стабільність роботи нашої енергосистеми. Це була тривала нарада – три години. Ми зафіксували поточні завдання, щоб нормально завершити цей опалювальний сезон. І ми вже почали готуватися до наступного сезону – кожен з учасників наради отримав свою частину роботи щодо цього. Бачимо ризики – знайдемо реагування», – запевнив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів сьогодні й довгий, детальний селектор з усіма, хто здійснює керівництво різними напрямами захисту держави. Військові, СБУ, ГУР, зовнішня розвідка, МВС, інші урядовці, Офіс. Кожен фронтовий напрямок тримаємо під контролем. «Хортиця», «Таврія», «Одеса», «Північ» – були доповіді щодо ситуації за добу.

  • Окрім безпосередньо фронтових напрямків, увага й до прифронтових територій. Тих міст і районів, які щодня й щоночі зазнають російських обстрілів. Свідомого терору. Нікополь та інші громади Дніпропетровської області, Запоріжжя, Херсон і область, прифронтова частина Донбасу, Харків і область, Сумщина, Чернігівщина. Коли ми готуємо активні дії наших військових, усіх наших сил оборони й безпеки, ми маємо на увазі й те, що такі активні дії поступово повертатимуть безпеку тим, хто зараз у прифронтовій зоні.

  • Кожен рух нашого прапора вперед означатиме й убезпечення наших людей. І на тих територіях, що будуть звільнятися від окупанта. І на тих територіях, що ставатимуть глибшим тилом. І на тих територіях прикордоння, яким поразка окупанта принесе нарешті спокій.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг запросив Володимира Зеленського на саміт НАТО у липні.

Також Володимир Зеленський у річницю подання заявки на вступ до ЄС закликав розпочати переговори щодо членства.

Раніше повідомлялося, що у Китаї ухильно відповіли на бажання Зеленського зустрітися із Сі Цзіньпіном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: