Шольц анонсував поставку в Україну додаткових Gepard і систем Iris-Т

Читать на русском
Найближчими тижнями Україна отримає додаткові САУ Gepard і системи Iris-Т, які захистять від російських повітряних атак.
фото: dw.com

Німеччина буде продовжувати разом із партнерами допомагати Збройним силам України як зброєю, так і з точки зору підготовки солдатів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у промові до Бундестагу.

«Путін продовжує робити ставку на воєнну перемогу. Але цієї перемоги не буде. Також і тому, що ми та наші партнери будемо продовжувати підтримувати Україну», - сказав глава уряду ФРН.

Політик перерахував зброю, яку його держава передала Україні в тісній координації з партнерами, зокрема, зазначив, що найближчими тижнями Україна отримає додаткові САУ Gepard і системи Iris-Т, які захистять від російських повітряних атак. Промисловість паралельно працює над виробництвом боєприпасів і запчастин.

На знак солідарності: яку допомогу пообіцяли Україні союзники до роковин вторгнення рфДо роковин вторгнення росії союзники України оголосили про додаткову військову та фінансову допомогу, докладніше – на інфографіці.

Уже понад 3 тисячі українських військових отримали навчання в Німеччині, ще для понад 1 тисячі навчання почнеться незабаром, поінформував канцлер. Він зазначив, що ФРН стала центральним тренувальним центром у Європі, в координації зі США та Великобританією.

Шольц зазначив, що рішення про передачу всіх видів озброєнь приймаються нелегко, але це робиться в тісній координації зі союзниками та на основі принципу, щоби НАТО не стала стороною війни.

Глава уряду також наголосив на необхідності підвищувати боєздатність власної армії, Бундесверу, та здатність протистояти гібридним загрозам, таким, зокрема, як кібератаки та кампанії з дезінформації, які проводить росія. Залежності від російських енергоносіїв Німеччина вже позбулась, зазначив глава її уряду.

Нагадаємо, що Німеччина передасть Україні системи ППО Skynex, які мали захищати Берлін.

Напередодні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що німецький «весняний пакет» зброї для української армії вже перебуває в дорозі.

Раніше в Rheinmetall розповіли, коли Німеччина доставить в Україну Marder та боєприпаси для Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: