Китай розпочав підготовку до візиту лідерів ЄС – посол

Читать на русском
Очікується, що керівництво ЄС, зокрема голова Єврокомісії та президент Євроради, відвідають КНР у першій половині 2023 року.
Урсула фон дер Ляєн і Шарль Мішель

Лідери Європейського Союзу, зокрема голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та президент Євроради Шарль Мішель, можуть незабаром відвідати Китай.

Про це заявив посол Китаю в ЄС Фу Конг, повідомляє Reuters.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

За його словами, керівництво КНР уже розпочало підготовку до такого візиту. Очікується, що керівництво ЄС відвідає Китай у першій половині 2023 року.

Фу Конг також розкритикував позицію ЄС щодо війни Росії в Україні, назвав її «ірраціональною». При цьому він наголосив, що Китай не хоче, щоб тема війни в Україні не заважала розвитку їхніх відносин.

Нагадаємо, нещодавно МЗС Китаю оприлюднило свій мирний план щодо України. Він складається з 12 статей і включає, серед іншого, пункти про припинення бойових дій та поновлення мирних переговорів.

Раніше повідомлялося, що до КНР збирається поїхати президент Франції Еммануель Макрон. Він має намір закликати Пекін допомогти західним країнам тиснути на Росію, щоб «зупинити агресію» в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: