У США попередили Китай про «трагічні наслідки» передачі зброї росії

Читать на русском
Інші країни вже ставлять запитання про те, чому КНР підтримує росію в інші способи, в тому числі надає економічну, дипломатичну, політичну допомогу, а також підтримує Москву своєю риторикою.
Ілюстративне фотоfinbalance

У Держдепі Сполучених Штатів заявили, що допомога країні-агресору від Китаю матиме «трагічні наслідки» і викличе запитання з боку інших країн стосовно політики Пекіна.

Про це речник Держдепартаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу.

«Надання КНР будь-якої летальної допомоги росії для її застосування в Україні було б кроком із потенційно жахливими й трагічними наслідками, передусім, для народу України», - зазначив він.

У Китаї ухильно відповіли на бажання Зеленського зустрітися із Сі ЦзіньпіномУ Китаї заявили, що підтримують зв'язок із усіма сторонами російсько-української війни. Так у МЗС відповіли на бажання Зеленського зустрітися із Сі Цзіньпіном.

Згідно зі словами Прайса, це також було б «дуже чітким сигналом для країн в усьому світі про брехливість заяв Китаю про те, що він не займає жодної сторони в цій війні». В такому разі китайцям доведеться відповідати на запитання, чому тоді вони надають летальну допомогу.

Представник Держдепартаменту США підкреслив, що інші країни вже ставлять запитання про те, чому КНР підтримує росію в інші способи, в тому числі надає економічну, дипломатичну, політичну допомогу, а також підтримує Москву своєю риторикою.

«Усе це питання, на які повинна відповісти країна, яка заявляє про свій нейтралітет у цій жорстокій агресивній війні, в цьому жорстокому територіальному завоюванні», - сказав представник адміністрації США.

Нагадаємо, що Китай розглядає можливість передачі зброї військам рф, заявив генеральний секретат НАТО Єнс Столтенберг.

Крім того, із подібними заявами раніше виступив директор ЦРУ Вільям Бернс. Проте він уточнив, що остаточного рішення про надання летальної допомоги росії ще не ухвалено.

Водночас, Буданов не вважає, що Китай погодиться передати росії озброєння для війни проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: