Молдова не збирається вступати до НАТО – спікер парламенту

Читать на русском
Глава парламенту також дав зрозуміти, що Молдова не планує вирішувати питання Придністров'я військовим шляхом.
Фото: cenzura.md

Глава парламенту Молдови Ігор Гросу повідомив, що країна не вступатиме до НАТО, незважаючи на ризики безпеки, які виникають останнім часом.

Таку заяву Гросу зробив в ефірі Prime TV, повідомляє RadioMoldova.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

За словами політика, Молдова, будучи нейтральною державою, має навчитися забезпечувати власну безпеку.

«Ми могли б прямо сказати, що Молдова хоче вступити до НАТО. Але таке питання не стоїть через наш нейтралітет. У нинішніх умовах, коли поблизу війна, а російські ракети час від часу проходять через наш повітряний простір, краще поставити собі питання – як ми захищаємо свій повітряний простір? Це головне питання», – сказав Гросу.

Глава парламенту також дав зрозуміти, що Молдова не має наміру вирішувати питання Придністров'я військовим шляхом.

«Сепаратистська влада на лівому березі Дністра, скажімо так, набагато краще оснащена, ніж національна армія», – заявив політик.

Нагадаємо, нещодавно новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я має бути демілітаризоване, а російські війська мають залишити регіон.

Після цього Міноборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти Придністров'я, проте президент України Володимир Зеленський назвав ці спекуляції «вкидами».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: