WizzAir призупиняє авіасполучення з Молдовою: що відомо

Читать на русском
Лоукостер перестане літати до Молдови з 14 лютого. Влада Молдови пообіцяла вжити всіх необхідних дій для якнайшвидшого повернення авіаперевізника до Кишинева.

WizzAir, одна з найбільших європейських авіакомпаній-лоукостерів, вирішила призупинити польоти до Молдови з 14 березня.

Про це повідомляє пресслужба Управління цивільної авіації Молдови.

Там зазначили, що авіакомпанія вирішила піти на такий крок із міркувань безпеки.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

«Рішення, прийняте WizzAir, створило невизначеність, враховуючи те, що 14 лютого авіакомпанія запросила затвердження розкладу польотів на літній сезон, а сьогодні воно було схвалено ААС», – повідомили в Управлінні.

Відомство також запевнило, що, незважаючи на заяви WizzAir, польоти в національному повітряному просторі Молдови, як і раніше, безпечні.

«Ми продовжимо вживати всіх необхідних дій для якнайшвидшого повернення авіаперевізника до Кишинівського міжнародного аеропорту, а також для залучення інших лоукостерів», – йдеться у заяві Управління цивільної авіації.

Нагадаємо, 14 лютого Молдова тимчасово закривала свій повітряний простір у зв'язку із прольотом невідомого об'єкту. ЗМІ повідомляли, що влада пішла на такий крок через те, що на територію країни залетів розвідувальний дрон.

Нещодавно Міноборони росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти невизнаного Придністров'я. Володимир Зеленський спростував ці спекуляції.

При цьому в самій Молдові не відкидають повернення Придністров'я військовим шляхом. Так, нещодавно новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я має бути демілітаризоване, а російські війська мають залишити регіон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: