ЗСУ уразили 2 склади боєприпасів та комплекси РЕБ ворога, а також знищили безпілотник – Генштаб

Читать на русском
Бахмутський напрямок залишається найскладнішою точкою фронту. Крім того, ворог намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на сході України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 1 березня.

Найгарячішою точкою всієї лінії фронту залишається Бахмут. Крім того, ворог намагається наступати на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Які винаходи та розробки українців допомагають ЗСУ на війні проти росіїБезпілотники, мобільні РСЗВ, дрони-міношукачі, системи нічного бачення – які винаходи та розробки українців допомагають захисникам.

«Протягом доби противник завдав 3 ракетних ударів по цивільних об'єктах на Харківщині. Є поранені серед мирного населення. Також окупанти здійснили 16 авіаційних ударів, у тому числі задіяно 2 БПЛА «Шахед-136». Ударні дрони збиті нашими захисниками», – повідомили у Генштабі.

ЗСУ, у свою чергу, завдали понад 20 ударів по скупченням живої сили та техніки ворога. Українські воїни, серед іншого, вразили 1 район зосередження супротивника, 2 склади боєприпасів, 2 комплекси радіоелектронної боротьби супротивника, а також збили ворожий БПЛА типу «Орлан-10».

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Федорівка Донецької області, проте успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Лиман Перший, Петропавлівка, Кучерівка, Піщане Харківської області; Стельмахівка, Червонопопівка та Невське в Луганській області та Терни та Котлярівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати. Не припиняє штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Бахмут, Хромове та Іванівське Донецької області. Ворожі обстріли зазнали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Диліївка, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам'янка, Першотравневе, Невельське та Мар'їнка Донецької області. Обстріляв райони населених пунктів Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Перемога, Вугледар, Ненудне Донецької області.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

У багатьох населених пунктах на тимчасово окупованих територіях росіяни продовжують чинити тиск на мирних жителів.

В Енергодарі Запорізької області армія росії проводить пропагандистські заходи з висвітленням фейкових «переваг» приходу рф в регіон. А в Мангуському районі Донецької області ворог обмежує подачу електропостачання до будинків.

Водночас, на тимчасово зайнятих територіях Луганської області місцеві фермери масово псують урожай літо-осінь 2022 року. Російська окупаційна адміністрація повністю блокує всім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і зовнішньому ринку.

«Також так звана окупаційна влада на неофіційному рівні заборонила всім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів. Українські фермери у відчаї від великих втрат урожаю», – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, за даними американського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), втрати росії в Україні перевищили її сумарні втрати у всіх конфліктах після Другої світової війни.

Раніше ЗМІ припустили, що тритижневий бій у Вугледарі став найбільшою танковою битвою війни та хворобливою поразкою рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: