Розтрата 250 млн грн: ВАКС продовжив арешт ексбухгалтера «Укрпатенту»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 лютого строк тримання під вартою колишньої головної бухгалтерки державного підприємства «Укрпатент», яку підозрюють у розтраті 250 млн грн.

Таке рішення 19 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про продовження підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, задовольнити. Продовжити особі, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів у державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 17.02.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Також їй визначили альтернативою 9,92 млн грн застави. У разі внесення коштів на підозрювану покладуть наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваними та свідками; не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше ВАКС заарештував колишню головну бухгалтерку державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент»).

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишнього державного секретаря Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: