Розтрата 250 млн грн: ексголовну бухгалтерку ДП «Укрпатент» заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешт підозрюваної у справі про розтрату 250 млн грн.

Вищий антикорупційний суд заарештував колишню головну бухгалтерку державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент»), яку НАБУ і САП підозрюють у розтраті 250 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«5 грудня 2022 року слідчий суддя ВАКС задовольнила клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував колишній головній бухгалтерці держпідприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 10 млн грн», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується назва підприємства, проте, за даними «Слово і діло», йдеться про ДП «Укрпатент» та ексголовну бухгалтерку підприємства Олену Силку.

Раніше ВАКС так само заарештував колишнього державного секратаря Міністерства економіки Олесю Савчук з альтернативою внесення застави у розмірі 24 млн грн. Водночас керівнику благодійної організації «Подих милосердя» Андрію Чорному обрали запобіжний захід у вигляді 1,82 млн грн застави.

За версією слідства, в результаті незаконних дій ексдержсекретаря Мінекономіки Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

Нагадаємо, НАБУ затримало одеського бізнесмена Бориса Кауфмана та його бізнес-партнера Олександра Грановського. Пізнеше в бюро розповіли деталі справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: