Міноборони внесло зміни до договорів із постачальниками продуктів для ЗСУ – нові ціни

Читать на русском
Міноборони внесло зміни до договорів із постачальниками продуктів для армії. Наразі вартість послуги із забезпечення харчування становить від 137,04 до 144,06 грн.
Укрінформ

Міністерство оборони України внесло зміни до восьми договорів із постачальниками продуктів для Збройних сил.

Як повідомили у пресслужбі, термін дії угод було зменшено, що дозволило не враховувати інфляцію та інші ризики, внаслідок чого вартість послуг знизилася.

Харчування військових: у Міноборони хочуть впровадити веганське, кошерне та пісне менюДля українських військових хочуть урізноманітнити харчування, зокрема, розробити веганське, халяльне, кошерне та пісне меню.

Наразі вартість послуги із забезпечення харчування становить від 137,04 до 144,06 грн.

«Ціни на продукти, які закуповує постачальник, враховують логістику. Тобто, Міноборони закуповує не продукти зі списку, а послугу з організації харчування військової частини, яка, окрім самих продуктів, включає в себе: приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, видача продуктів харчування, їх облік, приготування страв у стаціонарних та польових умовах, забезпечення технічних засобів приготування їжі паливом, підтримання обʼєктів продовольчої служби (їдалень, складів), обладнання та майна в належному стані та їх технічне обслуговування, відшкодування комунальних витрат та інші заходи, згідно з заявками командирів військових частин у визначених в заявках місцях. Всі ці витрати закладено у вартість», – розповіли у міністерстві.

Договори зі змінами та нові ціни дивіться нижче.

Нагадаємо, у січні видання «Дзеркало тижня» з посиланням на документи повідомило, що ціни на закупівлю продовольства та надання послуг із харчування для військових у контракті Міноборони перевищують роздрібні у два-три рази.

У НАБУ заявили, що розпочали розслідування фактів ймовірного завищення цін на закупівлю Міністерства оборони продуктів для армії ще до публікації інформації у ЗМІ.

7 лютого Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про повернення прозорості в оборонних закупівлях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: