Окупанти наступають на п'яти напрямках, у їхніх військах масове дезертирство – зведення Генштабу

Читать на русском
За добу ЗСУ відбили понад 80 атак окупантів на п'яти напрямках. У Генштабі повідомили, що у російських військах відзначається масове дезертирство.

Російські війська ведуть наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. За добу там було відбито 81 атаку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

«На тлі бойових успіхів Збройних Сил України у ворожих військах відзначається масове дезертирство. Зважаючи на це російські заступники командирів з політичної роботи активно проводять роз’яснювальну роботу щодо запобігання дезертирству серед російських військовослужбовців. До окупантів намагаються довести статті кримінального кодексу щодо покарання», – розповіли у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Біля українського кордону зберігається військова присутність противника, але ознак формування наступальних угруповань не виявлено. З мінометів та артилерії обстріляно населені пункти у Сумській, Чернігівській та Харківській областях.

Зеленський пояснив, чому впевнений у перемозі ЗСУ у 2023 роціУкраїна обов'язково переможе у війні проти росії. Для цього наша країна має мотивацію, впевненість, друзів, дипломатію, заявив Зеленський.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського, Площанки, Білогорівки, Спірного та Берестового. Ворожі артилерійські обстріли зафіксовано більш ніж у 25 населених пунктах.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався наступати поблизу населених пунктів Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області. Обстріляні райони понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар'їнка та Вугледар.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів, на Херсонському напрямі – постраждали 27 населених пунктів.

До речі, як повідомили у Генштабі, окупанти готуються тікати з Олешків та Скадовська Херсонської області на тлі побоювань, що ЗСУ звільнять територію. Зафіксовано виїзд колаборантів до тимчасового окупованого Криму.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також знищено російський штурмовик СУ-25. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили склад боєприпасів та ворожу станцію придушення супутникового зв'язку.

«Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, у районі Бахмутівки Донецької області, у період з 22 до 24 лютого, до медичних закладів доставлено до 30 тіл мертвих та 65 поранених військовослужбовців російських окупаційних військ», – додали у Генштабі.

Нагадаємо, в українській розвідці заявили, що обіцяний наступ росії стартував з початку лютого, він триває як мінімум на чотирьох-п'яти напрямках.

Кирило Буданов підтвердив свій прогноз про те, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: