Шмигаль виключив можливість примирення з рф навіть через сто років

Читать на русском
За його словами, щоб цей процес все ж таки відбувся, держава-окупант має змінитися зсередини і провести низку масштабних реформ.
Фото: Кабінет міністрів України

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що примирення між Україною та російською федерацією буде неможливим протягом як мінімум кількох поколінь.

Про це глава уряду повідомив у інтерв'ю німецькому виданню Focus, повідомляє пресслужба Кабміну.

За його словами, щоб цей процес все ж таки відбувся, держава-окупант має провести низку масштабних реформ та змін.

Як змінювалися настрої українців щодо закінчення війни з росієюНа початку війни лише 3 відсотки українців думали, що для перемоги над росією потрібно понад рік. Зараз майже половина чекає на закінчення війни через півроку-рік.

«Примирення, співпраця – ні, не у найближчі сто років. Росія має спочатку змінитися, стати демократизованою, демілітаризованою та денуклеаризованою», – заявив Шмигаль.

Потім главу уряду запитали, що треба зробити для того, щоб у росії почалася демілітаризація.

«Санкції, відмова від співпраці, конфіскація російських активів, військова допомога Україні. Постачання майже всіх видів важкого озброєння, а також підготовка українських пілотів означає, що є перспектива подальших кроків», – зазначив він.

Шмигаль також ще раз наголосив, що Україна не може піти на компроміси з росією, тим більше у плані територіальних поступок.

«Єдиний компроміс – це повне виведення російських військ з України на межі 1991 року. Росіянам потрібно зупинити агресію та залишити нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятною компромісом і для Європи», – підсумував глава уряду.

Нагадаємо, нещодавно президент Укрраїни Володимир Зеленський заявив, що будь-які територіальні компроміси означатимуть збереження загрози безпеці.

Також Зеленський наголосив, що не може бути жодного справедливого світу у війні з росією. За його словами, українці прагнуть помститися окупантам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: