Будь-які територіальні компроміси означатимуть збереження загрози безпеці – Зеленський

Читать на русском
Якщо дозволити росії залишити собі окуповані території, то це буде бомба сповільненої дії, сказав Володимир Зеленський.

Ідея залишити росії частину захоплених територій України не призведе ні до чого доброго – ані в Україні, ані в рф, ані в Європі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ВВС.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи може розв’язана рф війна завершитися відмовою України від частини територій, які зараз тимчасово окуповані росією, президент сказав, що будь-які територіальні компроміси – це збереження загрози для безпеки.

«Якщо наші партнери дозволять росії про це думати і знаходити ці варіанти – це ні до чого доброго не призведе – ані в Україні, ані в росії, ані в Європі. Тому що всі зрозуміють: все ж таки можна захоплювати. Все ж таки якщо ти держава з сильним військом або з великою кількістю людей, якщо у тебе є ядерна зброя – в принципі, якщо дуже наполегливо і довго воювати, то можна буде потім вийти на якесь порозуміння і забрати якусь частину території», – пояснив Зеленський.

Президент також наголосив на тому, що якщо росія не віддають звільнить українські території, це унеможливить для наступних поколінь будь-яке співіснування.

«Якщо ми не деокупуємо території – або якщо наші партнери дозволять росії знайти якісь компроміси щодо Донбасу чи Криму, чи півдня наших територій, не деокупувати їх, то це буде бомба [що чекає, щоб вибухнути] посеред нашої країни, і бомба посеред Європи», – наголосив Володимир Зеленський.

Напомним, раніше Зеленський вже пояснював, чому вважає компроміси з рф помилкою.

Аналітики «Слово і діло» також досліджували, як протягом президентства змінювалася позиція Зеленського по переговорам з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: