Танки M1 Abrams можуть з’явитися в Україні через рік чи більше – Пентагон

Читать на русском
На передачу Україні американських танків M1 Abrams підуть не тижні і не місяці – на це може піти більше року, повідомила міністерка армії США Крістін Вормут.
Танки M1A2 Abrams військових СШАФото: U.S. Army Europe

Щоб передати Україні обіцяні танки M1 Abrams, США знадобиться не менше року. Відповідні плани все ще розробляються.

Про це заявила міністерка армії США Крістін Вормут, повідомляє CNN.

За її словами, питання поставки важкої техніки вирішуватиметься не кілька тижнів чи місяців.

«Жоден із варіантів, які ми розглядаємо, не розрахований на тижні або два місяці. Є й більш тривалі часові межі. Але я думаю, що є варіанти, які не займуть більше двох років, менше ніж півтора року. Але знову ж таки, ми маємо зважити переваги та недоліки кожного з них‎»‎, – зазначила Вормут.

Bradley, Stryker & Abrams: що являє собою бронетехніка, яку Україна отримає від СШАПро те, що являють собою M2 Bradley, M1126 Stryker і M1A2 Abrams, які Україна отримає від США – в матеріалі Слово і діло

Водночас вона підкреслила, що американська сторона шукає найшвидший спосіб доставки танків українцям.

Крім того, розглядається варіант, щоб збудувати танки «з нуля», хоча зазвичай армія США для експорту модернізує вже наявну техніку. Ще один варіант – взяти машини у країн, які вже їх придбали. Однак тоді є ризик «зіпсувати відносини з важливими союзниками».

Вормут також зазначила, що питання стосується і евакуаційних машин, боєприпасів та навчання українських військовослужбовців.

Раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що США не матимуть змоги доставити в Україну танки Abrams до весняного наступу.

Про це заявив і радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі. Він зазначив, що на постачання танків Abrams Україні піде «багато місяців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: