Зведення Генштабу: окупанти вербують дітей у «юнармію» та примушують мирних жителів працювати за їжу

Читать на русском
Війська росії намагаються вести наступ на Донбасі і зазнають великих втрат, ЗСУ відбили атаки ворога і знищили два БПЛА. Зведення Генштабу за 23 лютого.

Російська армія не полишає спроб наступу на сході України. За добу ЗСУ відбили кілька потужних атак на Бахмутському, Лиманському та Куп'янському напрямках, а також завдали ударів по живій силі та техніці ворога.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 22 лютого.

Минулої доби ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Артилеристи вразили 3 райони зосередження живої сили та один інший важливий об'єкт ворога. Крім того, українські військові знищили два БПЛА ворога.

«Для уточнення становища наших підрозділів та коригування вогню артилерії супротивник активно веде повітряну розвідку. Як наслідок – втрачає техніку: наші захисники знищили російські БПЛА на кшталт Мерлін та Зали», – заявили в Генштабі.

Окупанти, у свою чергу, завдали територією України 9 ракетних ударів, один з яких - по цивільному адміністративному будинку міста Дворічна на Харківщині, та 28 авіаційних ударів.

Крім того, ворог здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок цього постраждали цивільні об'єкти міст Берислав, Зеленівка та Білозерка на Херсонщині. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

Також росіяни продовжують знущатися з населення на тимчасово окупованих територіях. У Мелітополі, у місцевій школі, для дітей з усього міста начебто на «добровільній основі» планується складання присяги «юнармійців».

А в окупованому Маріуполі ворог за їжу схиляє місцеве населення до спорудження оборонних позицій навколо міста. Оплату зазначеної трудової діяльності не визначено. Більшість людей отримують лише продовольчі набори.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник провів кілька безуспішних наступальних дій у районах Стельмахівки, Білогорівки, Серебрянського лісництва та Федорівки. Здійснив артилерійський обстріл районів населених пунктів Гряниківка, Берестове Харківської області; Краснопопівка, Невське, Діброва, Серебрянське лісництво та Білогорівка у Луганській області; Григорівка, Спірне, Берестове, Роздолівка та Федорівка Донецької області. Завдав авіаційних ударів поблизу Гряниківки, Котлярівки, Крохмального у Харківській області та Серебрянського лісництва та Білогорівки у Луганській області, а також Сакко-Ванцетті Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник продовжує атакувати позиції наших військ поблизу Івановського, Диліївки та Бахмута. Обстріли зазнали 13 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Желєзнянське, Берхівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка та Дружба Донецької області. Окупанти завдав удару силами армійської авіації в районі Васюківки.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник вів наступ поблизу Кам'янки, Водяного, Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки – успіху не мав. Під артилерійські обстріли зазнали районів близько 15 населених пунктів. Серед них - Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Ненудне, Вугледар, Золота Нива та Велика Новосілка.

Противник продовжує зазнавати втрат. Так, у Донецьку, у ніч із 21 на 22 лютого відмічено прибуття до травматологічного центру 6 автомобілів швидкої допомоги з пораненими військовослужбовцями російських окупаційних військ.

Нагадаємо, за підрахунками Генштабу, загальні втрати росії за час повномасштабної війни становлять 145 тисяч 850 військових.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відбили близько 90 атак росіян на п'яти напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: