САП скерувала до суду справу директора Ізюмського оборонного заводу

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з приладобудівних підприємств.
Сергій Філоненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу директора державного Ізюмського приладобудівного заводу зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка, якого обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди та недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«23 лютого 2023 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ прокурор САП скерував до суду обвинувальний акт у справі за обвинуваченням директора одного з приладобудівних підприємств, що входить до державного концерну «Укроборонпром», у проханні надати та одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди та декларуванні недостовірних відомостей (ч. 4 ст. 368 та ч. 1 ст. 366-2 КК України)», – інформує прокуратура.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Філоненка.

Як відомо, суд визначив Філоненку запобіжний захід у вигляді застави. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу (за винятком міста Харків, а також міст Ізюм та Балаклія Харківської області); повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов'язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: