Суд звільнив Жукова від відповідальності за дачу хабаря директору заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання захисника обвинуваченого про звільнення від кримінальної відповідальності.
Віталій Жуков і Сергій Філоненко

Вищий антикорупційний суд звільнив від відповідальності Віталія Жукова у справі про надання неправомірної вигоди директору державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод» Сергію Філоненку.

Таке рішення 27 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили Жукову про підозру у дачі хабара директору ІПЗ Філоненку. Водночас самому керівнику державного заводу не погодило підозру керівництво Офісу генерального прокурору. НАБУ і САП звернулися до Офісу генпрокурора, оскільки Філоненко є депутатом Ізюмської міської ради Харківської області, тобто спеціальним суб'єктом, якому про підозру може повідомити лише генпрокурор або його заступник.

Адвокат Жукова подав клопотання про звільнення його клієнта від відповідальності за обвинуваченням за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України у зв'язку з закінченням строку давності в 5 років. За версією обвинувачення, хабар Філоненку передали в вересні 2016 року, відповідно строки давності закінчилися у вересні 2021 року. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Віталія Жукова – ред.) адвоката Мірошника О.М. про звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності –задовольнити. Звільнити (Віталія Жукова – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, на підставі ст.49 КК України у зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Як відомо, за даними Bihus.info, директор Ізюмського приладобудівного заводу Філоненко листувався з Жуковим. Вони нібито обговорювали передачу коштів від Жукова Філоненку.

Нагадаємо, Віталій Жуков і Андрій Рогоза зі справи Гладковського-молодшого пішли на угоду зі слідством. Однак, угоду з Рогозою не затвердив Солом'янський райсуд Києва, а з Жуковим – Вищий антикорупційний суд. Водночас справу Ігоря Гладковського апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взагалі передала на розгляд Солом'янського суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: