Росія найближчим часом отримає нову партію «шахедів» – розвідка

Читать на русском
Росія уже використала близько 660 дронів Shahed із 1750, передбачених контрактом з Іраном. Незабаром відбудеться чергова поставка.
Defense Express

Росія уже використала близько 660 дронів Shahed із 1750, передбачених контрактом з Іраном. Незабаром відбудеться чергова поставка.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

У рф наразі є проблеми з арсеналом, у тому ж числі й з безпілотниками.

«Вони використали приблизно 660 дронів «Шахедів». За контрактом передбачено 1 750 одиниць. Також потрібен час для їх доставки та підготовки. Протягом останніх днів вони застосували велику кількість, а ці запаси необхідно поповнювати. За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки – будемо уточнювати кількість дронів», – заявив Скібіцький.

Розвідка наголошує, що під час удару «шахедами» росіяни використовують різні висоти й напрямки, аби обманути українську ППО.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

«Масований рій дронів спрямований на те, щоби прорвати українську систему ППО і влучити в об’єкти. Якщо ж запускати малу кількість – по 5-10 безпілотників – такого ефекту не буде. росіяни намагаються саме великою кількістю дронів забезпечити прорив нашої системи ППО», – додав представник ГУР.

Наразі ворог запускає дрони з російського узбережжя Азовського моря, а до цього здійснювали пуски з Криму. Водночас загарбники можуть вибрати й інший напрямок, на шляху якого є менше систем української протиповітряної оборони.

Нагадаємо, влада росії та Ірану просувається в реалізації планів щодо будівництва заводу з виробництва іранських безпілотників у країні-агресорі. На ньому хочуть виготовляти щонайменше 6 тисяч безпілотників для війни в Україні.

Також повідомляли, що за інформацією ЗСУ, Іран передасть росії ракети, проти яких ППО України безсила.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: