Зловживання на будівництві Охматдиту: Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скаргу на вирок, яким засудити до реального покарання двох обвинувачених.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким засудили до 5 років позбавлення волі колишню керівницю державного підприємства «Укрмедпроєктбуд» Ірину Коваль за зловживання на будівництві Охматдиту.

Таке рішення 10 лютого ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити розгляд апеляційних скарг захисника обвинуваченої (Ірини Коваль – ред.), захисника обвинуваченого Ігоря Кучми на вирок Вищого антикорупційного суду від 26 грудня 2022 року на 09:30 1 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією собвинувачення, «Укрмедпроєктбуд», як замовник робіт з будівництва НДСЛ «Охматдит», за бюджетні кошти замовило у ТОВ «Укрпрофмед» інженерне та технічне обладнання (зокрема ліфти та модулі теплових пунктів), для будівництва та оснащення вказаного лікувального закладу.

Відповідно до умов укладених договорів ДП було проведено розрахунки з генпідрядником шляхом 100% авансування, що становило понад 30 млн грн, проте у подальшому вказане інженерне та технічне обладнання не було поставлено та взагалі відсутнє до цього часу.

Не дивлячись на відсутність обладнання, у 2013 році керівниця «Укрмедпроєктбуду» Ірина Коваль (до цього вона була директором ТОВ «Укрпрофмед»), яка діяла всупереч інтересам очолюваного нею підприємства, проте з метою отримання неправомірної вигоди іншими юридичними особами, за пособництва тодішніх керівників Ігоря Кучми та Максима Наумова (перебуває в розшуку), підписала видаткові накладні. Відповідно до них нею нібито прийнято від генпідрядника вказане обладнання, за яке вже було сплачено авансові платежі у повному обсязі.

У подальшому вказаними особами вчинено також низку дій, спрямованих на приховування непоставки та відсутності обладнання. Внаслідок зазначених спільних умисних дій вказаних посадових осіб державному бюджету в особі ДП «Укрмедпроєктбуд» завдано матеріальної шкоди (збитків) в розмірі понад 30 млн грн. 29 вересня 2021 року у справі зачитали обвинувальний акт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: