Справа «Повітряного експресу»: Верховний суд підтвердив вирок

Читать на русском
Касаційна інстанція не стала відкривати провадження за скаргами захисників обвинуваченого на обвинувальний вирок.

Верховний суд не захотів розглядати скарги на вирок, яким засудили двох осіб до 11 і 10,5 років позбавлення волі за розкрадання та розтрату коштів на реалізації проєкту «Повітряний експрес». Вирок набув чинності.

Такі рішення 24 і 30 січня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Геннадія Дьяченка – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 травня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 20 жовтня 2022 року відмовити. У відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Івана Радика – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 травня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 20 жовтня 2022 року відмовити», – йдеться в рішеннях Верховного суду.

Таким чином, вирок залишений без змін.

Як відомо, ВАКС засудив двох обвинувачених у справі «Повітряного експресу» до в'язниці. За даними «Слово і діло», йдеться про колишнього директора ДП «Повітряний експрес» Геннадії Дяченка та керівника ТОВ «Сапфір Фінанс» Івана Радика. Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін.

Нагадаємо, у справі проєкту «Повітряний експрес» засудили двох фігурантів за заволодіння та розтрату у 2014 році 116 млн грн коштів державного підприємства. Ці гроші були отримані Україною за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю для будівництва залізничного пасажирського сполучення між аеропортом «Бориспіль» та Києвом.

За використані кошти держава мала отримати збудований Китайською машинобудівною корпорацію інфраструктурний об'єкт. Проте в результаті протиправної діяльності групи осіб проект фактично було припинено. Проект організації залізничного сполучення аеропорту «Бориспіль» із столицею в подальшому побудовано ПАТ «Укрзалізниця» вже за іншою програмою «Бориспільський експрес» за кошти державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: