Резніков розповів, скільки країн вже є в антикремлівській коаліції

Читать на русском
Посадовець підкреслив, що весь світ надихається героїзмом наших захисників і захисниць, цивільних, усіх українців.

Міжнародні партнери та союзники рішуче налаштовані на перемогу України у війні, яку розв'язала країна-агресор росія.

Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомляє в ефірі телеканалу «FREEДОМ».

«По суті антикремлівська коаліція вже складається з 54 держав. Стільки делегацій було під час зустрічі спочатку на полях «Рамштайну», - зазначив посадовець.

Резніков пояснив, як обиратимуть членів Антикорупційної ради при МіноборониГлава відомства підкреслив, що робота структури базуватиметься на принципах відкритості, прозорості та довіри.

Згідно зі словами Резнікова, оскільки це відбувалося в Брюсселі, то крім зустрічі в межах «Рамштайну» там ще була зустріч міністрів оборони країн НАТО. Україна була запрошена як гість на почесному місці.

«Якщо хтось думає, що є синдром втоми від України, від війни, то це не так. Наші партнери налаштовані дуже, дуже, підкреслюю, дуже рішуче. Налаштовані на нашу перемогу. Це абсолютно інші настрої, ніж рік тому. Сьогодні всі вірять у перемогу України, всі бажають цієї перемоги», - вказав голова Міноборони.

Посадовець підкреслив, що весь світ надихається героїзмом наших захисників і захисниць, цивільних, усіх українців. І хоче бути співавтором нашої перемоги.

Водночас, Резніков запевнив, що під час засідань «Рамштайну» жодні політичні питання, зокрема й щодо перемовин із росією, не обговорюються.

«Від слова «зовсім». Обговорюється допомога Україні зброєю, запуски ВПК, щоб вони виготовляли снаряди, зброю, поповнювали свої склади, щоб поліпшити наші спроможності, і всі розуміють, що нам потрібно йти в контрнаступ. Усі розуміють, що нам потрібно зупинити росіян, що нам потрібно звільнити тимчасово окуповані території», - додав міністр.

Поставки боевой авиации Украине: РЕЗНИКОВ назвал сроки. Эксклюзив FREEДОМFREEДOM

Нагадаємо, напередодні Резніков назвав терміни проведення наступного «Рамштайну».

Попередня – дев'ята за рахунком – зустріч Контактної групи відбулася 14 лютого. У ньому взяли участь міністри оборони близько 50-ти країн.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, що отримає Україна за підсумками «Рамштайну-9» і чи виправдалися очікування Києва щодо постачання західної військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: