Зведення Генштабу: ЗСУ знищили ворожий літак і три безпілотники

Читать на русском
Збройні сили України продовжують відбивати атаки російських окупантів та знищувати живу силу та техніку ворога.

Збройні сили України продовжують відбивати атаки російських окупантів та знищувати живу силу та техніку ворога.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ, опублікованому 19 лютого.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала 20 ударів по районах зосередження військ Росії, вразила 7 зенітно-ракетних комплексів, розташованих на бойових позиціях, а також двічі вдарила по важливих об'єктах противника.

Крім того, українським військовим вдалося збити ворожий літак Су-25, 2 БПЛА "Орлан-10" та дрон-камікадзе типу "Ланцет-3".

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах», – зазначають у Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв населені пункти Кам'янка, Дворічна, Гряниківка, Куп'янськ, Берестове, Первомайське Харківської області; Стельмахівка, Невське, Діброва, Білогорівка в Луганській області та Білогорівка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку обстрілу зазнали Берхівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Олександро-Шультіно, Курдюмівка, Майорськ та Нью-Йорк. Крім того, противник задіяв армійську авіацію для завдання удару в районі Бахмута.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках артилерійські обстріли отримали Веселе, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка, Вугледар, Шахтарське, Золота Нива, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневе ураження потрапили райони населених пунктів Новосілка Донецької області та Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Новоандріївка та Щербаки на Запоріжжі.

Росія заховала свою авіацію від ударів ЗСУ – розвідкаБойова авіація окупантів розміщена щонайменше за 200 км від державного кордону України поза досяжністю вогню українських сил.

На Херсонщині від артилерійського вогню противника постраждали Херсон, Бургунка, Тягинка, Антонівка Херсонської області, а також Очаків – Миколаївській. Постраждали мирні люди.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворог зберігає військову присутність, на полігонах республіки Білорусь продовжується підготовка підрозділів російських військ. Протягом доби ворожі обстріли зазнали районів населених пунктів Карповичі, Тимоновичі, Янжулівка Чернігівської області; Атинське, Стукалівка та Запсілля Сумської області, а також Стрілка, Стариця, Вовчанські Хутори та Строївка Харківської області.

У Генштабі також розповіли, що окупанти зазнають великих втрат на півдні України. Так, у Каланчаку Херсонської області ворог облаштував ще один військовий шпиталь у центральній лікарні.

«Відомо, що громадянам України, які проживають там, у наданні медичної допомоги у зазначеному закладі відмовляють. Лікарня стала таким собі «хабом» для поранених і загиблих окупантів. Лише минулої доби до медичного закладу привезли понад п'ятдесят поранених та вбитих загарбників», – зазначають у Генштабі.

А на тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни продовжують чинити тиск на місцеве населення, зокрема українських дітей. Так було в школах міста Токмак учнів змушують співати гімн країни-агресора перед початком уроків. Також школярів змушують оформляти листівки до роковин широкомасштабного вторгнення зі словами підтримки і подяки російським загарбникам, які увірвалися на нашу землю.

Нагадаємо, напередодні прикордонники ЗСУ стримали спробу штурму росіян на Бахмутському напрямку. Під час серії операцій наші воїни орієнтовно знищили 40 російських окупантів.

Також ми повідомляли, що ЗСУ минулої доби ліквідували майже 600 російських солдатів. Всього з початку війни загинуло понад 142 тисячі військових російської армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: