Робота ППО на Київщині: у ЗСУ допустили застосування росією куль із відбивачами

Читать на русском
Російські військові могли використовувати сьогодні на Київщині кулі з відбивачами, або разом із ними також і безпілотники.

Російські військові могли використовувати сьогодні на Київщині кулі з відбивачами, або разом із ними також і безпілотники.

Про це в ефірі українського телемарафону повідомив спікер командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

«Дідівські методи, які зараз ворог застосовує – повітряні кулі. Це не зонд, не аеростат, це просто куля, яка шматок металу несе. І, звичайно, Повітряні сили, які 24 на 7 сканують небо України, ведуть розвідку радіолокації повітряного простору», – зазначив він.

За його словами, це робиться для виснаження ППО.

«Ворог хоче, щоб по них працювали. Використовують їх як хибні цілі, щоб виснажувати нашу ППО у боєкомплекті та розсіювати увагу. А ще ту кулю може приховати разом використана БПЛА десь...Бо там зараз сталося, за яким об'єктом саме працювали, можливо, саме такий сценарій і був, що були і кулі, і БПЛА. Зараз не маю точної інформації, з'ясовуватимемо оперативно», – розповів Ігнат.

Нагадаємо, сьогодні у небі Київської області виявили повітряні цілі, по ним працювала ППО.

У ОК «Південь» припускають, що наступна масована ракетна атака рф може відбутися 24 лютого – у річницю вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: