Гуменюк повідомила, скільки кораблів та ракетоносіїв росія тримає у Чорному морі

Читать на русском
Наразі загальний залп може складати майже 10 ракет. Проте окупанти мають ракетоносії у пунктах базування.

Станом на 19 лютого країна-агресор вивела у Чорне море два ракетоносії. Проте у ворога виснажені запаси крилатих ракет, тому «Калібрів» не вистачає.

Про це начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк повідомляє в ефірі телемарафону.

Вона зазначила, що станом на ранок 19 лютого на бойовому чергуванні у Чорному морі знаходяться 9 російських кораблів. Серед них два ракетоносії, один - надводний, інший - підводний.

Масована ракетна атака рф на Україну 24 лютого: яка ймовірність такого сценаріюПро те, чи будуть російські терористи намагатися влаштувати чергову масовану ракетну атаку на Україну 23-24 лютого 2023 року – в матеріалі Слово і діло

Як повідомляється, наразі загальний залп може складати 8 ракет. Проте окупанти мають ракетоносії у пунктах базування.

«Ми спостерігаємо невпевненість ворога у кількості ракет. Вони намагаються підвозити запаси «Калібрів» у Севастополь, оскільки їм вже їх не вистачає», - сказала Гуменюк.

Згідно з її словами, країна-агресор хоч і продовжує виробляти нові ракети, проте швидкість поповнення запасів не дуже інтенсивна.

«Це говорить про те, що швидкість відновлення запасу не така, як вони б хотіли. Однак ми бачили загальну оцінку експертів, що кількість «Калібрів» у них залишилась на рівні близько 20%. Це критично низький рівень запасу. Але ми розуміємо, що вони можуть використовувати якісь додаткові ракети», - додала речниця.

Нагадаємо, що ще 17 лютого росія тримала у Чорному морі угруповання із 12 російських кораблів, серед них були чотири ракетоносії.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов припустив, що росія намагатиметься здійснити масовану ракетну атаку 23-24 лютого - у річницю початку повномасштабного вторгнення.

В ОК «Південь» не виключили, що знаючи про тяжіння росіян до різних сакральних дат, варто очікувати удару рф саме 24 лютого – тим більше, що зазвичай між ракетними атаками проходить до двох тижнів і наступний «термін» якраз випадає на цю дату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: