Окупанти зменшили корабельне угруповання у Чорному морі – Гуменюк

Читать на русском
В последние дни оккупанты снизили количество кораблей, находящихся на боевом дежурстве. Большинство ракетоносителей отправилось в пункты базирования.

Станом на 15 лютого росія тримає у Чорному морі угруповання із шести кораблів, серед яких один ракетоносій.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

За її словами, останніми днями окупанти зменшили кількість кораблів, що перебувають на бойовому чергуванні.

«У Чорному морі зараз шторм, але він не такий потужний, типовий для зими, десь 2-3 бали. Це дозволяє угрупованню ворога перебувати на бойовому чергуванні. Проте останнім часом росіяни зменшили кількість таких кораблів до шести. Серед них лише один надводний ракетоносій із 8 ракетами «Калібр», – заявила начальниця прес-центру.

Вона уточнила, що решта ракетоносіїв вирушила до пунктів базування, що може говорити про підготовку до нового ракетного удару по Україні.

Раніше Гуменюк припустила, що наступний масований ракетний удар Росії може відбутися 24 лютого - у річницю повномасштабного вторгнення.

Раніше повідомлялося, що на півдні України бійцям ЗСУ вдалося знищити два човни окупантів, які росіяни готували для маневрів ДРГ у дельті Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: