Індексація пенсій: у Мінсоцполітики розповіли, на скільки підвищать виплати

Читать на русском
Уряд працює над тим, аби забезпечити підвищення пенсій всім категоріям. Це стосуватиметься і тих, у кого вона найменша.
depositphotos.com

В Україні планують забезпечити індексацію для всіх категорій пенсіонерів. Середня доплата становитиме від 400 до 800 гривень.

Про це міністр соціальної політики України Оксана Жолнович повідомляє в ефірі телемарафону.

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити індексацію для всіх категорій. Формула, визначена чинним законодавством, передбачає підвищення пенсій тільки тим категоріям, у кого пенсія вища мінімальної», - йдеться у заяві.

Як змінилися виплати пенсіонерам у 2022 роціВ 2022 році, незважаючи на війну, в Україні кілька разів підвищили пенсії. Кому і скільки – на інфографіці.

Жолнович зазначила, що інфляція «з'їла» доходи українських громадян, тому уряд працює над тим, аби забезпечити підвищення пенсій всім категоріям. Це стосуватиметься і тих, у кого вона найменша.

Як повідомляється, грошей у бюджеті має вистачити на індексацію всіх пенсій.

«З 1 березня 20% за загальною формулою. Ми довго рахували, враховували нюанси і вважаємо, що вистачить. Середня доплата буде становити від 400 гривень до 700 гривень», - пояснила міністр.

Згідно з її словами, мінімальна пенсія зафіксована в залежності від категорії від 2 100 гривень до 2 600 гривень, залежно від стажу та віку. Середня пенсія - це 3 500 гривень, а зараз буде 4 200 - 4 500 гривень теж в залежності від категорії.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики обіцяли, що навесні проведуть індексацію пенсій, незважаючи на війну.

Напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що в Україні у березні 2023 року відбудеться індексація пенсій на 20%. Вона торкнеться понад 10 млн громадян.

Глава Мінфіну розповів, чи очікувати на індексацію пенсій у березні і що буде із зарплатами бюджетників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: