Понад 600 українських військових завершили підготовку на БМП Bradley

Читать на русском
Український батальйон, який завершив навчання, тренувався на БМП Bradley. У січні уряд США заявив про відправку 60 таких машин Україні.

На базі США у Німеччині завершилося навчання батальйону ЗСУ. Військовослужбовці опановували американські бойові машини піхоти (БМП) М2 Bradley.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву представника Міністерства оборони США генерала Пета Райдера.

За його словами, навчання 635 українських військових проходило на базі Графенвер на сході Німеччини – там війська США проводять власні загальновійськові заняття.

БМП Bradley, які навчалися використовувати українці, забезпечить значне збільшення боєздатності українських наземних військ.

Представник Міноборони США додав, що на базі Графенвер вже стартувало навчання другої групи з 710 українських військових. Вони освоюватимуть БМП Bradley і самохідні артилерійські установки M109 Paladin, про передання яких в Україну нещодавно оголосили США.

Зазначимо, у січні уряд США заявив про відправку 60 машин М2 Bradley Україні. Наступного тижня до Німеччини прибудуть 890 українців. Їх готуватимуть на американських бронетранспортерах Stryker.

Нагадаємо, США відправили першу партію БМП Bradley до України.

Раніше повідомлялося, яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном».

Також ми аналізували характеристики бронетехніки, яку Україна отримає від США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: