Скільки українців мешкають у пошкодженому війною житлі: міністр озвучив цифру

Читать на русском
Понад 2,4 млн українців проживають у пошкодженому чи зруйнованому внаслідок агресії росії житлі.

Понад 2,4 млн. українців проживають в пошкодженому внаслідок агресії росії житлі. До «Дії» вже надійшло понад 316 тис. заявок про знищене та пошкоджене майно.

Такі дані навів віце-прем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

У Мінкульті розповіли, в яких областях найбільше зруйновано культурну інфраструктуруНайбільших втрат та збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Київській, Харківській, Луганській, Миколаївській, Запорізькій областях.

«Проблема потребує чіткої державної політики, в такому чутливому питанні ми не можемо обмежуватись тимчасовими рішеннями. Одним з інструментів регуляції питання компенсації за зруйноване житло покликаний законопроєкт №7198, який наразі знаходиться на розгляді Верховної Ради. Закон визначає хто зможе отримати компенсацію, в якому виді, коли і як постраждала сторона зможе її використати для придбання нового житла. Громадяни отримають чіткий і зрозумілий алгоритм дій для отримання компенсації», – написав він.

Цим законопроектом передбачається, що комісії з розгляду питань надання компенсації створюватимуться за кожної громади чи військової адміністрації, додав міністр.

Нагадаємо, в «Дію» можна подати заявку про житло, зруйноване з 2014 року.

Також повідомлялося, що українцям спишуть кредити на житло та авто, зруйновані війною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: