Українські військові за добу відбили атаки у районах понад 15 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

Сили оборони України за добу відбили атаки росіян у районах понад 15 населених пунктів. Зокрема, біля Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області, Федорівки, Бахмута, Диліївки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Пречистівки та Новосілки на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах, у районах Гряниківки, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки та Вугледара.

За добу противник завдав 3 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Під вогневий вплив потрапили райони понад 10 населених пунктів.

У ЗСУ допустили повторний наступ росії на Харків та Куп'янськРосійські окупанти можуть знову піти у наступ на Харків та Куп'янськ. Але на цьому напрямку їм не вдалося просунутися і в лютому 2022-го, а зараз ЗСУ готові краще.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 20 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів.

На Херсонщині від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони понад 10 населених пунктів.

Українська авіація протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також знищено російський гелікоптер Ка-52.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління ворога, 6 районів зосередження живої сили та 2 його склади боєприпасів.

У Генштабі повідомили, що у Чаплинці Херсонської області 14 лютого окупанти здійснили обстріл міста, щоб звинуватити та дискредитувати ЗСУ. За словами очевидців, ракети летіли з південного напрямку з боку тимчасово окупованого Криму.

А в Криму тим часом місцеві «Центри крові» розпочали масовий збір крові у цивільних громадян. Крім того, проводиться пропаганда у всіх установах із залучення до забору крові якнайбільшої кількості людей через велику кількість поранених військових.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський висловився про ситуацію у Бахмуті.

Аналітики ISW вважають, що оборона міста є стратегічно обґрунтованим кроком, незважаючи на втрати для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: