Скасувати ДПА у школах: Зеленський розгляне петицію

Читать на русском
Петиція до президента про скасування цього року обов'язкової Державної підсумкової атестації для учнів 4, 9 та 11 класів набрала понад 25 тисяч підписів.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Петиція до президента України про скасування цього року обов'язкової Державної підсумкової атестації (ДПА) для учнів 4, 9 та 11 класів набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Про це повідомляє сайт ОПУ.

Результати ЗНО: з яких предметів успішність випускників була найвищоюЯк змінювалася успішність випускників під час ЗНО та з якими предметами було найважче впоратися, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Петицію №22/133870-еп було зареєстровано 31 січня, її автор - Петро Пацалюк.

Автор пропонує скасувати Державну підсумкову атестацію у зв'язку з нееквівалентною кількістю часу для обробки та засвоєння програми учнями через запровадження дистанційного навчання в областях, що знаходяться у червоних зонах карантину.

Як відомо, школярів звільнили від підсумкової атестації у 2021 році. У міністерстві освіти вирішили поставити у рівні умови дітей, які не змогли відвідувати школи через карантин.

Голова МОН Сергій Шкарлет напередодні повідомив, що у Міносвіти поки що не визначилися, як вчинити з підсумковою атестацією через COVID-19 у 2021/2022 навчальному році. За його словами, наразі тривають активні консультації та обговорення з питань атестації.

Нагадаємо, в Україні продовжується реєстрація на основну сесію ЗНО-2022. Раніше відбулася реєстрація на пробне ЗНО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: