Стало відомо, скільки українці заборгували за комуналку за час війни

Читать на русском
За час повномасштабної війни з росією борг українців за комуналку перевищив 35 мільярдів гривень. Заборгованість продовжує зростати.
Фото: «Сегодня»

Тільки за один місяць заборгованість за комунальні послуги зросла на 2,2 млрд грн. Найбільше українці в період війни заборгували за опалення та гарячу воду.

Про це повідомив заступник голови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк.

Станом на 1 грудня минулого року громадяни накопичили борги за послуги ЖКГ на 35,35 млрд грн. Протягом місяця заборгованість збільшилась на 2,2 млрд грн.

Вартість комуналки в Європі: як змінюються тарифи перед опалювальним сезономЯк у Європі зростають тарифи на газ та електрику, скільки коштують комунальні послуги – на інфографіці Слово і діло.

Борги, залежно від виду послуг, розподілилися так:

  • опалення та гаряча вода – 24,4 млрд грн;
  • водопостачання – 7,4 млрд грн;
  • управління багатоквартирним будинком – 2,21 млрд грн (цифра репрезентативної вибірки серед найбільших компаній з управління);
  • вивіз сміття (поводження з побутовими відходами) – 1,28 млрд грн.

Зазначимо, що Ярослав Железняк опублікував дані без урахування тимчасово окупованих рф регіонів України. Також у депутата немає даних щодо заборгованості українців за електроенергію. Відповідно до останньої інформації, яка датована 31 грудня 2021 року, борг за постачання та розподілення електроенергії становив 7,7 млрд грн.

Раніше в суді прокоментували, чи законно під час війни відключати комунальні послуги за борги.

Також повідомлялося, що в Україні на час війни заборонили примусове стягнення боргів за комуналку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: