В Україні заборонили нараховувати пеню та штрафи за несплату комуналки

Читать на русском
Під час воєнного стану українцям не нараховуватимуть штрафи чи пеню за несплату комунальних послуг.
Слово і діло

В Україні заборонили нараховувати та стягувати штрафи чи пеню за несвоєчасну чи неповну оплату послуг комунальних послуг.

Таке рішення сьогодні, 6 березня, ухвалив Кабмін.

Водночас, надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде.

У Мінсоцполітики розповіли про виплату пенсій у період війниУ Міністерстві соціальної політики України розповіли, як виплачують пенсію у період війни з Росією.

«Щодо оплати житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану. Питання має бути врегульоване виходячи з обставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий вантаж. Уряд ухвалив рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної чи неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг за їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанова прийнята, щоб захистити інтереси людей у період воєнного стану та стосується всіх комунальних послуг без винятку», – повідомив голова Мінрегіону Олексій Чернишов.

Нагадаємо, раніше уряд прийняв рішення виділити у 2022 році одноразову матеріальну допомогу у розмірі 6,5 тисячі гривень тим, хто втратив зарплату внаслідок проведення бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: