На півдні вражено два човни, які готувалися для маневрів диверсантів у дельті Дніпра – Гуменюк

Читать на русском
Бійцям ЗСУ вдалося знищити два човни окупантів, які росіяни готували для маневрів диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра.

Бійцям ЗСУ вдалося знищити два човни окупантів, які росіяни готували для маневрів диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, ситуація на південному напрямку залишається досить складною, але стабільно контролюється силами оборони.

На Сумщині бійці тероборони знищили диверсійну групу окупантівУ четвер, 22 грудня, бійці територіальної оборони на Сумщині знищили диверсійну групу окупантів.

«Якщо минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював мирні населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи та авіація виконали у відповідь понад 60 вогневих завдань», - розповіла Гуменюк.

Вона також зазначила, що українські бійці мають певні результати щодо відпрацювання ворожих цілей.

«Є влучання в пункти зберігання боєприпасів у Каховці, паливно-мастильних матеріалів в Олешках, є знищення ворожого блокпосту на Лівобережжі, є також влучання з ураженням та пошкодженням великокаліберної артилерії ворога – це понад 5 одиниць, дані уточнюються, та три одиниці автомобільної техніки. Уражено два човни, які ворог продовжує готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп у дельті Дніпра», - повідомила Гуменюк.

При цьому вона наголосила, що ворог у більшості випадків займається імітацією «активної діяльності» і продовжує терористичні обстріли мирного населення.

«Розгортання сил противника, які б рушили у бік Херсонської області, не спостерігається. Водночас є певне скупчення військ на Запорізькому напрямі – ситуація там перебуває у зоні пильної уваги Сил оборони», – додала Гуменюк.

Раніше у Генштабі повідомляли про те, що ворог активізував роботу ДРГ у гирлі Дніпра, диверсантів відправляють човнами.

Наприкінці січня ЗСУ знищили катер, з якого хотіли висадитися російські диверсанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: