Росія намагається позбавити українців води: Шмигаль розповів про нову загрозу

Читать на русском
Російські агресори намагаються позбавити українців доступу до водопостачання. За день Україна втрачає тисячі кубометрів води.
Фото: Maxar Technologies

Російські агресори намагаються позбавити українців доступу до водопостачання. За день Україна втрачає тисячі кубометрів води.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 14 лютого.

Цілеспрямовано здійснюють екоцид: росіяни осушують Каховське водосховищеРосійські загарбники свідомо і цілеспрямовано осушують Каховське водосховище, здійснюючи екоцид.

«Після часткової руйнації та навмисного відкриття росіянами шлюзів Каховської ГЕС ми щодня втрачаємо тисячі кубометрів води. Через це частина населених пунктів, яка отримує воду саме з Дніпра, може залишитися без доступу до питної води», – попередив прем'єр.

Шмигаль зазначив, що у цьому випадку виникає й атомна загроза. Зниження рівня води у сховищі може призвести до неналежного функціонування систем охолодження Запорізької АЕС.

«Тому цивілізований світ не має мовчати. Україна закликає всіма доступними засобами тиснути на росію, щоб вона закрила шлюзи та відновила гідротехнічні споруди на Каховській ГЕС. Або дозволила це зробити українським фахівцям», – додав глава уряду.

Нагадаємо, росіяни осушують Каховське водосховище. МАГАТЕ також підтвердило, що у Каховському водосховищі, яке охолоджує ЗАЕС, спостерігається зниження рівня води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: