Каховське водосховище різко обміліло – місцевим радять зробити запас води

Читать на русском
Через зменшення рівня води у Каховському водосховищі мешканцям Марганця та ще кількох громад рекомендують мати 3-добовий запас води.
dnepr.info

Через дії окупантів у Каховському водосховищі рівень води впав на 1,4 м. Мешканців Марганцю, Марганецької, Мирівської та Томаківської ОТГ закликають зробити триденні запаси води.

Про це повідомляється на сайті Марганецького водоканалу.

«На даний час ситуація з рівнем води у Каховському водосховищі дозволяє підприємству працювати у штатному режимі, але рекомендується утримувати 3-х добовий запас води у якості запобіжного заходу та не поширювати неперевірену інформацію», – йдеться у заяві.

Зараз рівень води в Каховському водосховищі становить 14,6 м при нормі 16 м. Це сталося через пошкодження окупантами запірних шандорів Каховської ГЕС.

У Міноборони підрахували суму збитків екології України з 24 лютогоПовномасштабне вторгнення росії в Україну завдало величезних збитків екології країни, через дії окупантів під загрозою виявилися заповідні зони.

Через бойові дії та терористичну діяльність окупаційних військ неможливо планувати та проводити будь-які ремонтно-відновлювальні роботи на Каховській ГЕС.

У випадку терористичної атаки з боку росіян підприємство готове забезпечувати людей водою, зазначили комунальники.

Нагадаємо, через обстріл греблі Каховської ГЕС у Дніпрі масово гинула риба.

Також через обстріл Херсонського порту російськими терористами стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: