Цілеспрямовано здійснюють екоцид: росіяни осушують Каховське водосховище

Читать на русском
Російські загарбники свідомо і цілеспрямовано осушують Каховське водосховище, здійснюючи екоцид.
Укрінформ

Російські загарбники свідомо і цілеспрямовано осушують Каховське водосховище, здійснюючи екоцид.

Про це у Telegram пише віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Екологічна війна. Окупанти осушують Каховське водосховище. Загроза навколишньому середовищу, водопостачанню та сільському господарству Запоріжжя та Херсонщини», – йдеться в повідомленні.

Верещук наголошує, що загарбники свідомо і цілеспрямовано здійснюють екоцид регіону. Росіяни не можуть втримати захоплені території, тому, хочуть після себе залишити випалену землю, непридатну для життя.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

Раніше експерти Укргідроенерго заявили, великий обсяг води, що скидається через Каховську ГЕС, пов'язаний не з її пошкодженням, а з навмисними діями російських загарбників. Зокрема, окупанти відкрили шлюзи станції, побоюючись форсування Дніпра українськими військами.

Нагадаємо, на початку лютого писали, що через дії окупантів у Каховському водосховищі рівень води впав на 1,4 м.

Також повідомляли, що через обстріл греблі Каховської ГЕС у Дніпрі масово гинула риба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: