ЗСУ знищили три склади боєприпасів та два комплекси РЕБ ворога – Генштаб

Читать на русском
Російські війська, незважаючи на великі втрати у техніці та живій силі, поки що не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Про це повідомили у Генштабі.

Російські війська, незважаючи на великі втрати у техніці та живій силі, поки що не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За даними військових, минулої доби Сили оборони завдали 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, артилеристи вразили район зосередження живої сили, а також три склади боєприпасів та дві станції РЕБ ворога.

Доплата за кожен кілометр: росіян мотивують до наступу обіцянками премійРосіян мотивують до наступу в Україні, обіцяючи премії та доплати за кожний кілометр просування. Наступ окупанти ведуть на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За даними Генштабу, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій одразу на п'яти напрямках – Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.

Щоб компенсувати свої військові втрати, росіяни під Ростовом готують орієнтовно дві нові бригади військовослужбовців із мобілізованих та «добровольців». Більшість російських військовослужбовців проходить тритижневий курс підготовки. Окремі групи проходять двотижневий курс.

«В результаті відзначається низький рівень готовності до виконання завдань. Інструктори навчального центру залучаються до підготовки безпосередньо в районі ведення бойових дій», – заявили в Генштабі.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 15 населених пунктів, включаючи Берестове, Вишневе та Табаївку Харківської області; Новоселівське, Стельмахівку, Невське, Краснопопівку, Піщане, Діброву, Серебрянське лісництво, Білогорівку Луганської області та Федорівку – Донецьку. Завдав авіаційних ударів у районах Берестового, Жилищки та Верхньокам'янського.

Туди прийшов «руський мир»: які міста України були повністю або частково зруйновані під час війниУ ході російської агресії в Україні практично повністю знищено близько десяти міст, ще стільки ж частково зруйновано.

На Бахмутському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Білогорівка, Веселе, Парасковіївка, Желєзнянське, Бахмут, Іванівське, Годин Яр, Кліщіївка, Залізне, Нью-Йорк Донецької області. Під авіаційні удари ворога потрапили райони Бахмута, Івановського та Курдюмівки.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли потрапили 22 населені пункти, зокрема, Авдіївка, Водяне, Невельське, Веселе, Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Вугледар, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне. Також ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки та Вугледару. Також окупанти скинули з БпЛА на позиції наших військ у районі Водяного аерозольні гранати нелетальної дії типу К-51.

Крім того, ворог продовжує атакувати громадянську інфраструктуру. Росіяни завдали 2 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки та Краматорська, а в Херсонській області росія здійснила понад 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Херсона, Очакова та Берислава.

Нагадаємо, втрати окупаційної армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 139 тисяч військових.

На інфографіці «Слово і діло» – найбільші одномоментні втрати росіян під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: