СБУ з початку року нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак

Читать на русском
Кількість кібератак на Україну збільшилася з початком повномасштабної війни. Росія здійснює в середньому понад 10 кібератак на добу.

Служба безпеки України з початку року нейтралізувала понад 4,5 тисячі кібератак і кіберінцидентів.

Про це заявив начальник Департаменту кібербезпеки Ілля Вітюк, повідомляє пресслужба СБУ.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

«Ми підійшли до 2022-го року, маючи позаду 8-річний досвід гібридної війни. Адже війна у кіберпросторі тривала і раніше. На момент вторгнення ми вже були готові до найгірших сценаріїв. А масовані кібератаки, які ми відбили в січні та лютому, стали додатковими «тренуваннями» перед вторгненням», – сказав Вітюк.

Кількість кібератак збільшилася з початком повномасштабної війни: у 2020 році було зафіксовано майже 800 кібератак, у 2021-му – 1400, цього року – їхня кількість зросла більш ніж утричі.

«Сьогодні країна-агресор завдає в середньому більше 10 кібератак на добу. Про більшість українське суспільство, на щастя, навіть не знає», – наголосив Вітюк.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розподіляються атаки хакерів по країнах походження і проти кого здійснюється найбільше кіберзлочинів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: