Україна отримає 60 мільйонів доларів від США на посилення кібербезпеки

Читать на русском
USAID виділить 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки України. Це допоможе уряду захистити об'єкти критичної інфраструктури від російських кібератак.
Михайло Федоров/ Facebook

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки. Кошти спрямують на захист об’єктів критичної інфраструктури від ворожих атак.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«USAID заявило, що виділять 60 млн доларів на зміцнення кібербезпеки України. Це допоможе уряду захистити об'єкти критичної інфраструктури від російських кібератак. Зокрема, енергетичну, телекомунікаційну та системи зберігання даних», – йдеться у повідомленні.

Водночас, USAID співпрацюватиме з Новою Зеландією та Данією для зміцнення кібербезпеки України, а також підтримуватиме партнерські відносини з іншими країнами, які теж допомагають Україні.

Крім того, Агентство братиме участь у зміцненні цифрової інфраструктури, підтримуватиме приватний сектор в галузях інформаційних та комунікаційних технологій. Також у його планах є допомога Україні у розвитку цифрових інструментів для надання державних послуг та зменшення корупції.

«USAID – надійний партнер України. Завдяки підтримці агенції ми запустили застосунок та портал «Дія», а також десятки найпопулярніших послуг, які українці можуть отримати в декілька кліків. Команда Мінцифри активно співпрацює з USAID у сфері цифрової трансформації та кібербезпеки. За підтримки агенції ми створюємо найзручніші сервіси в «Дії» для українців і вже ділимося досвідом зі світом», – наголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо, Україна отримає 50 млн доларів на відновлення логістики.

Також повідомлялося, що Україна одержала енергетичне обладнання від USAID.

Раніше в USAID назвали суму щомісячних військових витрат України

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: