На засіданні Ставки обговорили спроби ворога оточити Бахмут та зламати оборону – звернення Зеленського

Читать на русском
У понеділок, 6 лютого, відбулось чергове засідання Ставки головнокомандувача, під час якого особливу увагу приділили ситуації в Бахмуті, спробам окупанта оточити місто та зламати там оборону.

У понеділок, 6 лютого, відбулось чергове засідання Ставки головнокомандувача, під час якого особливу увагу приділили ситуації в Бахмуті, спробам окупанта оточити місто та зламати там оборону.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у новому зверненні ввечері 6 лютого.

«Розглянули сьогодні на Ставці також забезпечення наших воїнів боєприпасами. Артилерія – це один з ключових факторів. Доповідали, як завжди, Головнокомандувач, командувачі напрямків. Керівник розвідки доповів щодо актуальних планів окупанта», - зазначив глава держави.

Основне зі звернення президента:

  • Посилюємо наші управлінські позиції. У низці регіонів – прикордонних особливо та прифронтових – призначаємо керівників із воєнним досвідом. Тих, хто може проявити себе найбільш ефективно в захисті від наявних зараз загроз. Про кожне таке рішення буду інформувати. Загалом варто відзначити, що ми будемо поєднувати здобутий нашими людьми досвід захисту України – воєнний досвід – із конкретною управлінською роботою на посадах у місцевій та центральній владі.

  • Заслухав сьогодні доповіді щодо ситуації в Одесі, ситуації в області – те, що стосується ліквідації наслідків енергоаварії. Працюють усі служби, всі посадові особи, всі залучені. Ремонтні роботи вже дали частину необхідного результату, є постачання генераторів та енергетичного обладнання в область і місто. Станом на цей час у значній частині Одеського регіону є відключення. Ми робимо все, щоб дати людям електрику. Ще раз дякую кожному й кожній, хто залучений до цієї роботи.

  • Сьогодні дуже сумні новини з Туреччини й з території Сирії. Там стався потужний землетрус. Багато загиблих. Тисячі будинків зруйновані. Мої щирі співчуття пану Президенту Туреччини Ердогану, а також тим у сирійському суспільстві, хто втратив близьких, хто втратив дім. Україна негайно відгукнулася й запропонувала Туреччині підтримку у проведенні відповідної рятувальної операції.

  • Триває формування нових бригад Національної гвардії, поліції, прикордонників – Гвардії наступу. Початок сильний. Продовження буде. Я дякую всім, хто проявив інтерес до формування бригад. Дякую всім, хто подає заявки! Хороша мотивація плюс хороша підготовка дорівнює можливості наших сил оборони й безпеки повернути Україні своє.

  • Сьогодні, до речі, маємо дуже вагоме рішення від Норвегії. Пʼятирічний пакет допомоги нашій державі – 75 мільярдів норвезьких крон. Це дуже-дуже вагомий внесок у нашу перемогу, яку ми готуємо. Спільну перемогу всіх, хто дійсно цінує свободу та цінує життя. Дякую всім норвежцям та особисто пану прем’єр-міністру!

Нагадаємо, прикордонники знешкодили під Бахмутом штурмовий підрозділ ворога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: