Резніков заявив, що йому не пропонували очолити Мінстратегпром

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що ні президент, ні прем'єр-міністр не пропонували йому очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Міністр оборони Олексій Резніков сказав, що поки не отримував пропозиції від президента Володимира Зеленського очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Але відмовився б, якби запропонували.

Про це повідомляють «Факти ICTV».

«Я можу прокоментувати, що це для мене є новиною. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося з президентом України, верховним головнокомандувачем», – сказав він.

Він зазначив, що відповідно до Конституції, відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може приймати тільки президент. Процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра не існує – це рішення парламенту може бути лише за поданням прем'єр-міністра.

Також Резніков наголосив, що якби отримав таку пропозицію від президента України чи прем'єр-міністра, то не прийняв би її. Він пояснив це тим, що не має відповідної експертизи, яка б дозволила якісно очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Нагадаємо, голова фракції «Слуги народу» Давид Арахамія заявив повідомов про майбутні кадрові перестановки у Міністерстві оборони.

За його словами, зокрема, Резніков начебто переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для посилення військово-промислового співробітництва у рамках уряду.

Раніше Олексій Резніков прокоментував інформацію про свою можливу відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: