Аварійні відключення світла можуть ввести у Києві та ще чотирьох областях

Читать на русском
В неділю, 12 лютого, в Україні дефіциту потужності немає, але у разі збільшення споживання електроенергії аварійні відключення світла можуть ввести у Києві та чотирьох областях.
Українська правда

В неділю, 12 лютого, в Україні дефіциту потужності немає, але у разі збільшення споживання електроенергії аварійні відключення світла можуть ввести у Києві та чотирьох областях.

Про це повідомляє «Укренерго».

Відомо, що споживання електроенергії в неділю залишається значним у зв'язку зі зниженням температури, хоча й меншим, ніж у будній день. При цьому дефіциту потужності немає завдяки цілодобовій роботі ремонтних бригад та введенню в роботу двох блоків АЕС, а також зниженню споживання у вихідний день.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Ліміти споживання на сьогодні не доводились. Але в разі збільшення споживання можуть бути застосовані аварійні відключення. Зокрема, це стосується Києва та Київської, Одеської, Хмельницької та Житомирської областей, де в міру зростання споживання через мережеві обмеження можливі аварійні відключення», – додають у компанії.

Варто зауважити, що в Одеській області тривають ремонтні роботи на об’єктах, що були уражені ворожими ракетами.

Раніше повідомляли, що Україна повернула в роботу два енергоблоки на одній з атомних електростанцій. Це додаткові 1 220 МВт до потужностей енергосистеми, що дозволить зменшити дефіцит.

Додамо, Німеччина передала Україні майже 334 тонни обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури після російських атак, зокрема 40 трансформаторів від Stromnetz Berlin GmbH.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: