Україна повернула в роботу два блоки на одній з АЕС

Читать на русском
Україна повернула в роботу два енергоблоки на одній з атомних електростанцій. Це додаткові 1 220 МВт до потужностей енергосистеми, що дозволить зменшити дефіцит.
Reuters

Україна повернула в роботу два енергоблоки на одній з атомних електростанцій. Це додаткові 1 220 МВт до потужностей енергосистеми, що дозволить зменшити дефіцит.

Про це в етері телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, підключення цих енергоблоків суттєво зменшать дефіцит в самій енергосистемі з точки зору генерації.

«Вчора була чергова масована атака, яка завдала ударів як по генерації, так і по можливості передачі. На сьогодні, за рахунок запуску відповідних блоків, ми суттєво зменшуємо дефіцит в системі. Відповідно, це вплине на тривалість відключень», – розповів Галущенко.

Наразі міністерство працює над можливістю нарощувати потужність виробництва електроенергії.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Є декілька треків. Перше – це ремонти того, що пошкоджено. Далі дивимось на можливість використовувати те устаткування, яке було законсервоване. Наступне, безумовно – децентралізація енергосистеми. Це ціла низка різнопланових рішень, які вже активно реалізуються», – підсумував посадовець.

Нагадаємо, 10 лютого росія влаштувала черговий масований обстріл України. Під ударами знову опинилася критична інфраструктура. За даними Повітряних сил ЗСУ, сили ППО знищили 61 російську ракету з 71.

Крім цього, увечері 10 лютого українські військові знищили 20 ударних дронів Shahed, які запустили росіяни.

Зранку в Укренего попередили про можливі аварійні відключення світла протягом цієї доби у Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: