Окупанти досягли тактичних успіхів на двох ключових ділянках фронту – британська розвідка

Читать на русском
З 7 лютого цього року російські сили, ймовірно, досягли тактичних успіхів на двох ключових ділянках фронту.
Getty Image

З 7 лютого цього року російські сили, ймовірно, досягли тактичних успіхів на двох ключових ділянках фронту.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними британських розвідників на північній околиці міста Бахмут на Донбасі сили групи «Вагнера» просунулися на 2-3 км далі на захід, контролюючи місцевість біля головної траси М-03, яка веде до міста. Таким чином окупанти дедалі більше домінують на північних підступах до Бахмуту.

Тоді як на південь підрозділи ворога обійшли західну околицю Вугледара, де наприкінці січня вони відновили наступальні операції. Однак там російські підрозділи, ймовірно, зазнали особливо тяжких втрат, оскільки задіяли недосвідчені підрозділи.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

Розвідники додають, що загарбники бігли і кинули щонайменше 30 практично неушкоджених бронетранспортерів після невдалого штурму.

Нагадаємо, глава Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що новий та масштабний наступ ворожої армії в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Голова Луганської ОВА також заявив, що наступ на Луганщині вже розпочався, однак успіху ворог немає.

Сили оборони України за добу, 9 лютого, відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Стельмахівка і Діброва – Луганської та Федорівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Авдіївка, Красногорівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: