У ЗСУ відповіли на спростування Румунії про перетин ракетою рф її повітряного простору

Читать на русском
Юрій Ігнат заявив, що російська ракета все ж таки потрапила в повітряний простір Румунії. Це зафіксувала радіолокація.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат наполягає на тому, що дві російські ракети, випущені по Україні 10 лютого, все ж таки залетіли в повітряний простір Молдови та Румунії. Це зафіксувала радіолокація.

Про це Ігнат заявив на брифінгу у п'ятницю, 10 лютого.

Нова атака росіян: стало відомо, скільки ракет збила українська ППОРосійські війська завдали нового масованого удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Сили ППО знищили 61 ракету з 71.

«Є радіолокаційні дані, засоби об'єктивного контролю. Безумовно, країни-члени також спостерігали за цією ситуацією. Думаю, що будуть матеріали на підтвердження цього (дані систем спостереження, радарів-ред.). Ми дочекаємось того, що будуть надані матеріали, де справді пролітали ці ракети (одна чи більше). За нашими даними, радіолокаційними засобами спостерігалося саме дві ракети Калібр», – сказав Ігнат.

Він підкреслив, що росіяни не вперше використовують повітряний простір інших держав для таких провокацій.

«Територія Молдови використовувалася щонайменше три рази, щоб завдавати ударів по західних та центральних областях України. Цього разу було порушено територію іншої держави, до того ж - країни-члени НАТО», – заявив Спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, за інформацією головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, дві російські крилаті ракети «Калібр» під час атаки зайшли у повітряний простір Молдови та Румунії.

Міністерство оборони Молдови підтвердило інформацію про те, що територією країни пролетіла російська ракета.

При цьому в Міноборони Румунії заявили, що російська ракета не перетинала повітряний простір країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: