ЗСУ відбили атаки окупантів у Донецькій, Луганській та Харківській областях – Генштаб

Читать на русском
Російські війська ведуть наступ у районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки та Вугледару.

Сили оборони України за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Стельмахівка і Діброва – Луганської та Федорівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Авдіївка, Красногорівка, Парасковіївка і Пречистівка на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські війська продовжують вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках у районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар'їнки та Вугледара.

Минулої доби противник завдав 52 авіаційних і 6 ракетних ударів, зробив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

У Генштабі зазначили, що загроза подальшого завдання авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Два тижні до роковин вторгнення: які події свідчили про невідворотність наступу рік томуЯкі події відбувалися протягом півмісяця до початку великої війни – на інфографіці. За кілька тижнів до 24 лютого з путіним спілкувалися Макрон та Байден, Зеленський виступав на Мюнхенській конференції, Україна відзначала День єднання.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Обстрілів зазнали райони 27 населених пунктів.

Десятки населених пунктів обстріляно на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також збиті три безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії в той же час вразили 2 пункти управління ворога, 5 районів зосередження живої сили, склад боєприпасів та позицію ППО противника.

У Генштабі повідомили, що для поповнення втрат до населеного пункту Мирне Запорізької області окупанти привезли завербованих до ПВК «Вагнера» ув'язнених.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, новий та масштабний наступ росії в Україні вже розпочався, масштабні бої продовжуються на Донбасі.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив, що окупанти розпочали наступ в області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: